Nå har vi overlevert Nye Verdal Videregående Skole!

Fredag 14. februar overleverte vi skolebygget til Trøndelag Fylkeskommune. Her er noen glimt fra nyskolen og en stor takk til alle vi har hatt med oss på laget.

Forrige fredag, den 14. februar, overleverte vi skolebygget til Trøndelag Fylkeskommune. Dette ble markert med en befaring på bygget, utfylling av overtakelsesprotokoll, snitter, kaffe og kake. Her må vi i Skanska takke for den tillitt vi har fått og for et godt samarbeid med byggherre – et samarbeid som har ført til en virkelig fin skole levert til riktig tid! Nå håper vi den faller like godt i smak og møter behovet til de elever og ansatte som skal bruke og drifte skolen mange år frem i tid.

Det har vært en lang prosess siden vi startet samarbeidet med Trøndelag Fylkeskommune om en ny videregående skole på Verdal, hvor selve samhandlingsfasen startet opp allerede tilbake i desember 2019. Deretter startet utførelsen av selve busslomma og forberedende arbeider opp i desember 2022, før arbeidet med riving og oppbyggingen av den nye skolen gikk igang i mars 2023. I denne perioden har det vært over 500 mennesker innom og bidratt til å forme den nye skoledelen vi i dag ser ved Stiklestad Allè 8, og per dags dato har vi hatt 814 dager uten skadefravær ved prosjektet. Det er bare å ta av seg hatten for dette. Våre direkte underentreprenører og samarbeidspartnere fremheves nederst i dette innlegget.

I tillegg til å bli en flott skole å se på, hadde også prosjektet fra start store ambisjoner når det kommer til klima og miljø. Også her har vi noen tall vi fornøyd kan oppsummere prosjektet med. Innledningsvis hadde vi som mål å nå en sorteringsgrad på minimum 90%, og maksimalt 25 kg avfallsmengde per kvadratmeter bygg. Når vi nå summerer opp, når vi en sorteringsgrad over 94% og grensen på 25 kg avfall per kvadratmeter nytt bygg. I tillegg har alle maskiner og kjøretøy knyttet til byggeplassen gått på biodrivstoff, og prosjektertløsning og materialvalg har medført en klimagassreduksjon på 42% mot referansebygget.

Som det vises fra idrettshallens østside og fra fugleperspektiv, har den nye skolen også store arealer med solcellepanel som tilfører bygget strøm. Her består arealene av omtrent 3 400 kvm solcelleanlegg på vegg og tak, som i henhold til leverandøres beregninger vil ha en årlig energiproduksjon på omtrent 512 000 kWh. Med en slik produksjon kan skolen i løpet av bare det første året med drift spare miljøet for 193 tonn CO2 ved hjelp av solenergi. Dette tilsvarer det samme som å ta 135 biler av veien i et helt år, 1 728 flyseter mellom Tromsø og Oslo eller 171 tonn kull. Et bidrag som teller!

Byggherre har som nevnt nå tatt over arealene og er i full gang med møbleringen av den nye skolen. Her kommer noen glimt av de flotte fellesarealene i bygget som, om ikke alt for lenge, vil bli tatt i bruk.

Møbler på tur inn som mellomlagres i idrettshallen før de plasseres ut:

Atriet i senter av bygget hvor det vil innredes ifm. kantinen:

Inn mot kantinekjøkkenet:

Toalettsone:

Miljøstasjon og trapp opp fra biblioteket i plan 2:

Trappesjakt:

Korridor mellom læringsarbeidsplasser og samtalerom i plan 3:

Arealer til bibliotek i plan 2:

Atriet i byggets senter sett fra bibliotek i plan 2:

Kjøkkenarealer for Helse- og oppvekstsfag, samt Alternativ opplæring i plan 1:

Gruppe- og samtale rom med navn fra kommunens mange fjelltopper, her de to største – Hermannsnasa og Løysmundhatten:

Idrettshall med kunstgress og biogranualt, samt tilhørende elevgarderober med 34 separate dusjrom (hvorav 4 stk. HC-tilpasset):

Nå gjenstår det noe komplimenteringer inne i den eksisterende skolen når ansatte får flyttet seg over i de ny arealene. I tillegg vil utomhusen rundt skolebygget ferdigstilles mot sommeren når frosten avtar og noen av de midlertidige brakkene flyttes vekk. Dette blir det siste innlegget i denne omgang på det knyttet til innendørs arbeider, men det vil kommen noen oppdateringer utover våren rundt te som skjer utendørs.

Vi dere er det viktig å påpeke at vi på ingen måte har stått alene om å ferdigstille dette prosjektet, og vi ønsker å utrette en stor takk til våre dyktige samarbeidspartnere!

Underentreprenører: Røstad Entreprenør AS, Anleggsgartner 1 Vesterbekkmo AS, Caverion Norge AS , Kålen Betongsaging AS , Nordic Crane AS, Norgestak Trøndelag AS, Midt Norsk Stillas AS, Avarn Security AS, Otis AS, Radonmannen Trondheim AS, Firesafe AS, Skanska Stålfabrikken AS, Beslag Consult AS, Hunter Douglas Norge AS, Enes og Olsen Maleforretning AS, Peak Services AS, Autolift AS, Langnes og Bakkan Blikkenslagerforretning AS, Murmester Ketil Hansen AS, HTH Kjøkken Trondheim AS, RS Gulvavretting AS, Trondheim Stål AS, Etac AS, Solcellespesialisten AS, H-fasadet Stette AS, N3 Norge AS, Skeie Seating AS, Utleiecompagniet AS, Proturf AS, Trøndelag Kuldeteknikk AS, Snekkeriet Verdal AS, Sono Norge AS, Jan M Høyslo Transport AS, Trøndelag Storkjøkkensenter AS, Modulvegger Trondheim AS, Senab Eikeland Midt-Nord AS, Plenum Trondheim AS, Bo Andren Norge AS, Woodcon AS.

Arkitekter og rådgivere: Hus Arkitekter AS, Aas-Jakobsen Trondheim AS, Sweco Norge AS, Norconsult Norge AS, Bjørbekk & Lindheim AS, Multiconsult Norge AS, Afry Norway AS.

Og selvfølgelig tusen takk til alle leverandører vi har hatt med oss på prosjektet!